Home » Articles posted by admin

Author Archives: admin

Leergeld op Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516.
Type: OAuthException
Subcode: 458

Nieuwe coordinator !

Sinds begin dit jaar heeft de Stichting Leergeld een nieuwe coordinator : Roeland Bouricius. Hij heeft de taken overgenomen van Kees Jansma die dit vele jaren met veel enthousiasme heeft gedaan.

Mede door de grote groei van het aantal aanvragen, is ervoor gekozen om Roeland te ondersteunen met een tweetal administratieve medewerkers : Nourice en Martien.

Verantwoording 2017

Sinds vandaag is de verantwoording van de stichting Leergeld Soest/Baarn beschikbaar op de site. Dit verslag geeft een overzicht van de activiteiten en resultaten van Stichting Leergeld Soest/Baarn in het jaar 2017.

Klik op hieronder om de verantwoording te bekijken:

LG SB VERANTWOORDING 2017

Wilt u meer weten over de verantwoordingen over andere jaren klik dan hier.

Gift van Lady’s Circle Soest

Donderdag 8 maart hebben de dames van Lady’s Circle Soest feestelijk hun 5-jarig bestaan gevierd. Een mooie gelegenheid om de resultaat van hun activiteiten in het afgelopen jaar aan te bieden aan Stichting Leergeld Soest/Baarn.

 

Op hun uitnodiging heeft Kees Jansma hun bijeenkomst bezocht en allereerst een toelichting op de doelstelling en werkwijze gegeven. Vervolgens heeft Jet Loonstra met wat gevoel voor ceremonieel het bedrag van € 2.750,– bekend gemaakt en de bijbehorende cheque overhandigd.  Zij sluit af met de kanttekening dat ook de opbrengsten in het jaar 2018 voor Leergeld zullen zijn.

Na een kort bedankwoordje nam Kees afscheid van de dames met een welgemeend tot volgend jaar.

Bereikbaarheid Leergeld Soest/Baarn

Vanaf 8 januari zal Leergeld Soest/Baarn telefonisch bereikbaar zijn op de maandag- en woensdagochtenden tussen 09:00 en 11:00 uur.

 

 

 

ING Nederland fonds voor Medewerkers kent donatie toe

Het ING Nederland fonds heeft leergeld Soest/Baarn een donatie van 1000 euro toegekend.

Wij zijn ING Nederland fonds voor Medewerkers dankbaar voor deze bijdrage!!

Over het ING Nederland fonds

Als Nederlandse bank is ING nauw verbonden met de Nederlandse samenleving. Het in 2015 opgerichte ING Nederland fonds ondersteunt initiatieven die Nederland sterker maken. Dit past bij onze ambitie, vooruit helpen. Het ING Nederland fonds vindt het belangrijk te investeren in omvangrijke landelijke maatschappelijke initiatieven en ideeën, maar ook om lokale projecten een steuntje in de rug te geven. Dit doet het fonds door middel van donaties, maar ook met het delen van kennis over bijvoorbeeld ondernemen. Alles om de impact te vergroten en daarmee iets te betekenen voor en met Nederland. ING is een werkgever van een grote groep mensen. En veel mensen die werken bij ING zijn actief betrokken bij goede doelen of maatschappelijke organisaties. Net als alle andere vrijwilligers zijn ze onmisbaar in ons land en zonder hen zouden heel veel initiatieven niet kunnen bestaan. Van de coach bij de handbalvereniging tot de vrijwilliger bij de dierenambulance. En van de opknappers van de speeltuin tot de mantelzorgers. Zij dragen bij aan een sterke samenleving. ING is trots op de maatschappelijke betrokkenheid van medewerkers en willen die ondersteunen. Daarom is het ING Nederland fonds er ook voor medewerkers. Medewerkers in actieve dienst bij ING kunnen goede doelen of maatschappelijke organisaties waar ze aan verbonden zijn, voordragen voor een donatie.

Kijk hier voor meer informatie over het ING Nederland fonds.

 

Verantwoording 2016

Sinds vandaag is de verantwoording van de stichting Leergeld Soest/Baarn beschikbaar op de site. Dit verslag geeft een overzicht van de activiteiten en resultaten van Stichting Leergeld Soest/Baarn in het jaar 2016.

Klik op hieronder om de verantwoording te bekijken:

 LG SB VERANTWOORDING 2016

Wilt u meer weten over de verantwoordingen over andere jaren klik dan hier.

 

Afscheid penningmeester

Op woensdag 6 september is van de penningmeester Fred Heidinga afscheid genomen in de bestuursvergadering van de Stichting Leergeld Soest/Baarn.

Fred is van het begin in 2005 betrokken geweest bij de oprichting en voorbereidingen van de Stichting Leergeld Soest/Baarn en de start in september 2009.

Gedurende de gehele periode heeft hij de functie van penningmeester vervuld.

Hij wordt opgevolgd door Magdaleen Timmermans ( niet op de foto)

 

Nationaal Fonds Kinderhulp kent bedragen toe

kinderhulp_logoIn juni heeft Nationaal Fonds Kinderhulp onze stichting bijdragen toegekend voor een bijdrage aan schoolreizen of werkweken tot een totaalbedrag van ruim € 1.800 euro. Hierdoor kunnen meerdere scholieren mee met de klas naar het buitenland.

 

Kijk voor meer informatie over het national fonds Kinderhulp op www.kinderhulp.nl

Soest schiet kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te hulp

Soest schiet kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te hulp. Om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement komen is de gemeente een samenwerking aangegaan met Stichting Leergeld.

Daar kunnen de gezinnen bijvoorbeeld terecht voor de vergoeding van een fiets, schoolreis en buitenschoolse activiteiten, zoals sporten. Nu is het voor sommige ouders met een laag inkomen nog een te grote stap om bij de sociale dienst aan te kloppen voor kindregelingen, vooral als ze geen bijstandsuitkering ontvangen. De Stichting Leergeld is laagdrempeliger, verwacht de gemeente.

Koos Nieuwland, voorzitter van Stichting Leergeld, is logischerwijs verheugd met het samenwerkingsverband. “Ons doel is het voorkomen van sociale isolatie van kinderen in financieel lastige situaties. We zijn heel benieuwd hoeveel extra kinderen we met deze samenwerking gaan bereiken.”

De samenwerking tussen Soest en Stichting Leergeld loopt tot halverwege 2020. Daarna volgt een evaluatie.

Artikel Soester Courant

Wijnproeverij Kiwanis levert Leergeld mooi bedrag op!

Foto door ADM Profoto, Hilversum

Foto door ADM Profoto, Hilversum

Leergeld Soest-Baarn en Hilversum-Wijdemeren mochten op 6 mei 2017 beide een cheque van 3000 euro in ontvangst nemen. Dit betrof de opbrengst van de halfjaarlijkse wijnproeverij georganiseerd door Kiwanis Hilversum-Baarn en Kiwanis Laren.

Wij zijn Kiwanis dankbaar voor deze bijdrage!

NIEUWE AANVRAAG DIRECT INDIENEN

Gebruik dit formulier als u nog niet bekend bent bij Leergeld Soest/Baarn

HERHALING DIRECT INDIENEN

Gebruik dit formulier als u al eerder een aanvraag ingediend heeft bij Leergeld Soest/Baarn

Nieuws

 • Nieuwe coordinator !
  Sinds begin dit jaar heeft de Stichting Leergeld een nieuwe coordinator : Roeland Bouricius. Hij heeft de taken overgenomen van Kees Jansma die dit […]
 • Verantwoording 2017
  Sinds vandaag is de verantwoording van de stichting Leergeld Soest/Baarn beschikbaar op de site. Dit verslag geeft een overzicht van de activiteiten […]
 • Gift van Lady’s Circle Soest
  Donderdag 8 maart hebben de dames van Lady’s Circle Soest feestelijk hun 5-jarig bestaan gevierd. Een mooie gelegenheid om de resultaat van hun […]
 • Bereikbaarheid Leergeld Soest/Baarn
  Vanaf 8 januari zal Leergeld Soest/Baarn telefonisch bereikbaar zijn op de maandag- en woensdagochtenden tussen 09:00 en 11:00 uur.     […]
 • ING Nederland fonds voor Medewerkers kent donatie toe
  Het ING Nederland fonds heeft leergeld Soest/Baarn een donatie van 1000 euro toegekend. Wij zijn ING Nederland fonds voor Medewerkers dankbaar voor […]

Berichten archief