Home » Nieuws

Nieuws

 • Nationaal Fonds Kinderhulp kent bedragen toe 4 juli 2017

  kinderhulp_logoIn juni heeft Nationaal Fonds Kinderhulp onze stichting bijdragen toegekend voor een bijdrage aan schoolreizen of werkweken tot een totaalbedrag van ruim € 1.800 euro. Hierdoor kunnen meerdere scholieren mee met de klas naar het buitenland.

   

  Kijk voor meer informatie over het national fonds Kinderhulp op www.kinderhulp.nl

  Lees verder →In juni heeft Nationaal Fonds Kinderhulp onze stichting bijdragen toegekend voor een bijdrage aan schoolreizen of werkweken tot een totaalbedrag van ruim € 1.800 euro. Hierdoor kunnen meerdere scholieren mee met de klas naar het buitenland.   Kijk voor meer informatie over het national fonds Kinderhulp op www.kinderhulp.nl
 • Soest schiet kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te hulp 2 juni 2017

  Soest schiet kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te hulp. Om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement komen is de gemeente een samenwerking aangegaan met Stichting Leergeld.

  Daar kunnen de gezinnen bijvoorbeeld terecht voor de vergoeding van een fiets, schoolreis en buitenschoolse activiteiten, zoals sporten. Nu is het voor sommige ouders met een laag inkomen nog een te grote stap om bij de sociale dienst aan te kloppen voor kindregelingen, vooral als ze geen bijstandsuitkering ontvangen. De Stichting Leergeld is laagdrempeliger, verwacht de gemeente.

  Koos Nieuwland, voorzitter van Stichting Leergeld, is logischerwijs verheugd met het samenwerkingsverband. “Ons doel is het voorkomen van sociale isolatie van kinderen in financieel lastige situaties. We zijn heel benieuwd hoeveel extra kinderen we met deze samenwerking gaan bereiken.”

  De samenwerking tussen Soest en Stichting Leergeld loopt tot halverwege 2020. Daarna volgt een evaluatie.

  Artikel Soester Courant

  Lees verder →Soest schiet kinderen uit gezinnen met een laag inkomen te hulp. Om te voorkomen dat zij in een sociaal isolement komen is de gemeente een samenwerking aangegaan met Stichting Leergeld. Daar kunnen de gezinnen bijvoorbeeld terecht voor de vergoeding van een fiets, schoolreis en buitenschoolse activiteiten, zoals sporten. Nu is het voor sommige ouders met ...
 • Wijnproeverij Kiwanis levert Leergeld mooi bedrag op! 7 mei 2017
  Foto door ADM Profoto, Hilversum
  Foto door ADM Profoto, Hilversum

  Leergeld Soest-Baarn en Hilversum-Wijdemeren mochten op 6 mei 2017 beide een cheque van 3000 euro in ontvangst nemen. Dit betrof de opbrengst van de halfjaarlijkse wijnproeverij georganiseerd door Kiwanis Hilversum-Baarn en Kiwanis Laren.

  Wij zijn Kiwanis dankbaar voor deze bijdrage!

  Lees verder →Leergeld Soest-Baarn en Hilversum-Wijdemeren mochten op 6 mei 2017 beide een cheque van 3000 euro in ontvangst nemen. Dit betrof de opbrengst van de halfjaarlijkse wijnproeverij georganiseerd door Kiwanis Hilversum-Baarn en Kiwanis Laren. Wij zijn Kiwanis dankbaar voor deze bijdrage!
 • Belangrijke steun vanuit het Kabinet voor kinderen uit armere gezinnen 20 september 2016

  Den Haag, 20 september – Het kabinet trekt per 2017 structureel 100 miljoen extra uit voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp zijn enthousiast dat hierdoor de kwetsbare groep van 400.000 kinderen de kans krijgen om ook mee te doen.
  Deze kinderen kunnen, doordat er thuis onvoldoende geld is, geen lid worden van een sportclub, dans- of muzieklessen volgen, mee doen tijdens school en recreatieve activiteiten of hun verjaardag vieren. Daardoor kunnen zij zich niet zo ontwikkelen als andere kinderen. “Investeren in deze kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en het verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag,” aldus Monique Maks, directeur van het Jeugdsportfonds namens de vijf organisaties. “Door een goede samenwerking met gemeenten kunnen we gezamenlijk dankzij de extra 100 miljoen veel meer kwetsbare kinderen bereiken.” De organisaties vragen vandaag aandacht voor dit goede nieuws met de social media actie ‘Ik voel me de koning te rijk’.

  prinsjesdag_full_txt-1

  Feiten sociale uitsluiting kinderen in armoede
  In Nederland groeit één op de acht kinderen op in een gezin waar risico op armoede of sociale uitsluiting bestaat. In totaal zijn dit ruim 420.000 kinderen die het risico lopen in armoede op te groeien (Cijfers SCP/CBS). Meer dan 150.000 kinderen kunnen niet meedoen aan sport en cultuur, waardoor zij geen gelijke kans krijgen om zich fysiek, mentaal en sociaal te ontwikkelen (Mulier, 2014). Ruim 60.000 kinderen hebben niet de kans om net als hun leeftijdsgenootjes hun verjaardag te vieren omdat er thuis te weinig geld voor is (SCP), terwijl 55.000 kinderen niet mee kan op schoolreisje door financiële beperkingen (CBS).

   

  Lees verder →Den Haag, 20 september – Het kabinet trekt per 2017 structureel 100 miljoen extra uit voor kinderen die opgroeien in armere gezinnen. Stichting Leergeld, het Jeugdsportfonds, het Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp zijn enthousiast dat hierdoor de kwetsbare groep van 400.000 kinderen de kans krijgen om ook mee te doen. Deze kinderen kunnen, ...
 • Jaarverslag 2015 26 juli 2016

  Klik hierop om het jaarverslag 2015 te openen (PDF)

  Lees verder →Klik hierop om het jaarverslag 2015 te openen (PDF)
 • Nationaal Fonds Kinderhulp kent een viertal bijdragen toe! 14 juni 2016

  kinderhulp_logoIn mei heeft Nationaal Fonds Kinderhulp onze stichting een viertal bijdragen toegekend voor evenzo veel schoolreizen of werkweken tot een totaalbedrag van € 1.000 euro. Hierdoor kunnen vier scholieren mee met de klas naar het buitenland.

  Deze toekenning is een vervolg op een eerdere aanvraag eind 2015 voor een tweetal scholieren waarvoor een bedrag van € 500,– is toegekend.

  Lees verder →In mei heeft Nationaal Fonds Kinderhulp onze stichting een viertal bijdragen toegekend voor evenzo veel schoolreizen of werkweken tot een totaalbedrag van € 1.000 euro. Hierdoor kunnen vier scholieren mee met de klas naar het buitenland. Deze toekenning is een vervolg op een eerdere aanvraag eind 2015 voor een tweetal scholieren waarvoor een bedrag van € ...
 • Paleizenwandeltocht 4 juni 2016 9 mei 2016

  De serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn organiseert op zaterdag 4 juni 2016 een unieke wandeltocht: “The Royal Walk” ofwel Paleizenwandeltocht.

  De Paleizenwandeltocht wordt jaarlijks, onder auspiciën van de Sticht Gooise Wandelsport Bond, georganiseerd door serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn. Het wordt mede mogelijk gemaakt door belangeloze medewerking van Paleis Soestdijk, Staatsbosbeheer, Rijksgebouwendienst en Kasteel en grand café Groeneveld.

  Deze tocht voert u door prachtig en afwisselend boslandschap en – heel bijzonder – door de Koninklijke tuinen van paleis Soestdijk. De wandeltocht leidt u ook langs bijvoorbeeld kasteel Drakensteyn en kasteel Groeneveld. De wandelaar treedt letterlijk in de voetsporen van de Koninklijke familie; een echte Paleizenwandeltocht!

  Leergeld Soest/Baarn roept iedereen op om zich in te schrijven voor deze unieke wandeltocht. De opbrengst komt namelijk volledig ten goede van de Leergeld Hilversum-Wijdemeren en Soest-Baarn!! Meer informatie is te vinden op http://www.kiwanis.nl/hilversum-baarn/paleizenwandeltocht

  Lees verder →De serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn organiseert op zaterdag 4 juni 2016 een unieke wandeltocht: “The Royal Walk” ofwel Paleizenwandeltocht. De Paleizenwandeltocht wordt jaarlijks, onder auspiciën van de Sticht Gooise Wandelsport Bond, georganiseerd door serviceclub Kiwanis Hilversum-Baarn. Het wordt mede mogelijk gemaakt door belangeloze medewerking van Paleis Soestdijk, Staatsbosbeheer, Rijksgebouwendienst en Kasteel en grand café Groeneveld. Deze tocht voert u ...